Contract : 6 luni
Vacanta : 2 luni
Salariul : salariu minim garantat, posibilitate de tips. Veniturile pot varia in functie de marimea statiei de lucru, itinerariul vaselor, sezon, precum si de calitatea serviciului oferit pasagerilor.
Facilitati : oferite GRATUIT la bord ( cazare, masa, servicii medicale )
Cazarea : loc in cabina de 2 persoane
Programul de lucru :8-10 ore /zi ( se lucreaza in ture de max 4 ore ) , program liber stabilit de manager, prin rotatie
Cost imbarcare : in functie de data/ portul de imbarcare ( analizele medicale, viza, bilet avion )
Taxe Agentie : NU se percept taxe de recrutare/ imbarcare
Asigură servirea mesei clienților în toate spațiile unde se desfășoară Operațiuni de Restaurant, îndeplinind următoarele obligații și responsabilități esențiale.
Învață și folosește terminologia și pronunția corespunzătoare privind mâncărurile și vinurile, pentru a îmbunătăți experiența de servire a mesei a clienților. Se familiarizează cu descrierile din meniu și cu listele de vinuri pentru a discuta în mod corespunzător acești termeni cu clienții.
Solicită lenjerie, tacâmuri, pahare și veselă pentru a aranja mesele. Aranjează mesele în conformitate cu standardele Gold Anchor.
Salută și însoțește clienții la locurile repartizate lor, conform standardelor Gold Anchor.
Prezintă meniurile de mâncăruri și băuturi clienților, sugerează feluri de mâncare, vinurile corespunzătoare și răspunde la întrebări privind alegerile din meniu și de vinuri, conform standardelor Gold Anchor.
Face recomandări pentru a îmbia clienții în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite de conducere pentru a reduce un anumit stoc de inventar.
Transmite comenzile la bucătărie și servește felurile de mâncare de la bucătărie și băuturile din diferite locații.
Așează garniturile și ornează farfuriile după cum se impune înainte de a le servi.
Introduce comenzile de feluri de mâncare și băuturi în sistemul de înregistrare.
Întreține postul de lucru atribuit, inclusiv mesele, mesele laterale de bar și scaunele conform regulamentului de curățenie de pe vas și standardelor de sănătate publică.
Observă clienții pentru a le anticipa nevoile și răspunde oricăror cereri suplimentare și de asemenea stabilește când s-a finalizat servirea mesei și a băuturilor.
Participă la programele artistice din sala de servire a mesei după cum i se ordonă prin activitățile stabilite și prin adaptările specifice itinerariului, cum ar fi spectacolele tematice din timpul nopților.
Participă la programul de servire prin rotație, lucrând în Windjammer, ca ospătar pentru Room Service și/sau în alte locații unde se servește mâncare și băutură.
Participă la ședințe, programe de instruire, cursuri și la alte activități conexe, după cum i se cere.
Îndeplinește atribuțiile conexe după cum i se cere. Această fișă a postului nu specifică sub nicio formă și nu implică faptul că acestea sunt singurele atribuții pe care un angajat care ocupă această funcție este obligat să le îndeplinească pe vas. Angajații de pe vas pot fi rugați să îndeplinească și alte atribuții desemnate de supervizorul lor sau de conducere.
ESSENTIAL DUTIES AND RESPONSIBILITIES
All duties and responsibilities are to be performed in accordance with Royal Caribbean International’s Gold Anchor Standards, SQM standards, USPH and HACCP guidelines, environmental, and work place safety policies and procedures. Each shipboard employee may be required to perform all functions in various food and beverage service venues throughout the ship.
In accordance with Royal Caribbean International’s philosophy of Anchored in Excellence , each employee conducts oneself in a professional and courteous manner at all times. This consists of physical and verbal interactions guests or fellow shipboard employees and/or in the presence of guest contact and crew areas.
Learns and uses appropriate food and wine terminology and pronunciation.
Becomes knowledgeable of menu descriptions and wine lists in order to discuss items appropriately and to enhance the guests' dining experience.
Provides on-the-job leadership and guidance to Assistant Waiters to strengthen their current performance and in preparation for possible advancement to a Waiter position.
Obtains linen, silverware, glassware, and china to set tables.
Arranges settings on tables per Gold Anchor Standards.
Greets and escorts guests, where applicable to their assigned seats, or to available seating, per Gold Anchor Standards.
Presents both food and beverage menus to guests, suggests dinner courses, appropriate wines and answers questions regarding menu and wine selections per Gold Anchor Standards. Makes recommendations to entice guests while meeting management goals to reduce particular inventory stock.
Relays order to galley as required and serves courses from galley and beverages from various locations.
Provides quality control of all food and beverage presentations. Garnishes and decorates items as required prior to serving.
Enters food and beverage orders in the point-of-sale system.
Responsible for maintaining cleanliness and integrity of assigned station including (but not limited to) table pieces, side stands and chairs.
Observes guests to anticipate their needs, responds to any additional requests and determines when the food and beverage service has been completed.
Participates in dining room entertainment as directed by established activities and specific itinerary adaptations such as the theme night parades.
Participates in rotational service delivery schedule working in Windjammer, Room Service and/or other food and beverage service venues.
Attends meetings, training activities, courses and all other work-related activities as required.
Performs related duties as required. This position description in no way states or implies that these are the only duties to be performed by the shipboard employee occupying this position. Shipboard employees will be required to perform any other job-related duties assigned by their supervisor or management.
Hiring Requirements:
Two to three years previous waiter experience, preferably in a 4 or 5 star restaurant
Ability to apply customer service skills, according to Royal Caribbean International’s Gold Anchor Standards, when interacting with guests and co-workers.
Ability to perform basic math functions with regard to meal count procedures.
Completion of high school or basic education equivalency preferred.
Language Requirements:
Ability to speak English clearly, distinctly and cordially with guests.
Ability to read and write English in order to understand and interpret written procedures. This includes the ability to give and receive instructions in written and verbal forms and to effectively present information and respond to questions from guests, supervisors and co-workers.
Physical Requirements:
While performing the duties of this job, the employee is regularly required to stand; walk; use hands to touch, handle, or feel; reach with hands and arms; talk or hear; and taste or smell. Specific vision abilities required by this job include close vision, distance vision, color vision, peripheral vision, depth perception, and ability to adjust focus.
All shipboard employees must be physically able to participate in emergency life saving procedures and drills. Full use and range of arms and legs as well as full visual, verbal and hearing abilities are required to receive and give instructions in the event of an emergency including the lowering of lifeboats. Ability to lift and/or move up to 50 pounds
Durata contractelor variaza intre 6-8 luni, in functie de postul
obtinut, cu 2 luni pauza intre contracte. Angajarea are forma unei colaborari
pe durata nedeterminata, cu vacante de 6-8 saptamani intre contracte.
Contract pe perioada nedeterminata. Contractele de munca sunt intre 6 si 8 luni, iar vacanta de 8 saptamani.In general,este vorba de doua tipuri de contracte, pentru personal cu salariu fix si pentru personal cu venit obtinut din bacsis. Compania ofera un salariu minim garantat pentru personalul care lucreaza in sistem de tips, insa venitul lunar variaza in functie de marimea statiei, itinerariu, performanta...
NU. Vasele flotelor sunt active 365 zile/an, cu exceptia perioadelor de revizii si reparatii, perioade in care membrii de echipaj sunt activi la bordul vaselor.
Vasele parcurg itinerarii pe marile si oceanele lumii, in zone cu interes turistic ridicat, destinatii exotice, sau destinatii cu insemnatate istorica si culturala.
Vasele flotelor sunt echipate cu tehnologie de navigatie de ultima generatie, avand siguranta maxima de operare.
Un loc de munca pe un vas de croaziera de lux ofera multe oportunitati, iar avantejele sunt considerabile:
Aplicantii trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:
Pentru preselectie
Interviul final cu angajatorul
Imbarcare
Conceperea unui Curriculum Vitae profesional este un element esential in procesul de aplicare. Pentru unii candidati, acesta este o simpla bucata de hartie, pentru altii insa, aceasta bucata de hartie este cel mai eficient instrument de promovare personala, element care poate face diferenta. Un Curriculum Vitae scris intr-o forma profesionista atrage instantaneu atentia agentului de recrutare. Intr-o competitie deschisa cu alti candidati, uneori pentru un numar restrans de joburi, tocmai acest document poate inclina balanta decizionala in favoarea Dvs. Alegerea formei si a continutului acestui document va apartine in totalitate. Recomandarea noastra este sa tineti cont de faptul ca un CV atragator trebuie sa contina informatii exacte, clare, detaliate si complete.
In limba Engleza
Este criteriu principal de recrutare, o comunicare fluenta este o garantie a intelegerii si interpretarii corecte a sarcinilor de post, a regulamentelor interne, a exprimarii intrebarilor dvs, si implicit, a adaptarii rapide in sistem.
Compania angajatoare face eforturi de a angaja cupluri pe acelasi vas de croaziera, insa nu se poate garanta imbarcarea in aceeasi zi pentru ambii parteneri. Nevoile de personal ale companiei primeaza. Se accepta candidati care pot dovedi fie ca sunt casatoriti , fie ca locuiesc la aceeasi adresa. Inregistrarea cuplurilor se face doar la bordul vasului cand ambii parteneri s-au imbarcat, cu toate acestea este foarte important sa ne mentionati inca de la prima discutie ca doriti sa aplicati in cuplu pentru a va putea programa imbarcarea pe acelasi vas.
In perioada de preselectie, aplicantii au obligatia sa declare:
70 de ore/saptamana ( 7 zile / saptamana , 10-12 ore/ zi )
Intr-o zi de lucru exista in mod normal minim 3 pauze.
Timpul
de lucru este foarte atent monitorizat la bordul unei nave de croaziera, prin
metode de pontaj electronic. Se poate efectua munca suplimentara doar la
cererea expresa a managementului, in acest caz intervalul lucrat suplimentar
fiind compensat cu timp liber echivalent sau fiind platit.
Cabinele ofera un confort decent pentru doua persoane, sunt echipate cu instalatie de aer conditionat, TV, acces internet( contra cost), baie.
La bordul unei nave de
croaziera exista diverse modalitati de recreere si facilitati oferite in mod
gratuit echipajului: bar, zona de recreere, internet café, biblioteca, sala de
fitness, piscina echipajului (pe unele nave).
Pentru anumiti membri ai
echipajului (ofiteri de rang superior, pozitii manageriale si membri ai
staff-ului), pot exista si privilegii suplimenatare (acces in anumite zone
destinate pasagerilor), intre anumite ore.
Pot
exista zile libere prin rotatie, chiar si de 24 de ore, insa acestea raman la
latitudinea managementului, NEEFIND GARANTATE PRIN CONTRACT. In mod normal, o
zi libera tipica la bordul unei nave este echivalentul a unei zile de port
libere, existand totusi cateva ore de munca.
Costurile de imbarcare pot fi diferite, functie de pozitia de aplicare, sau portul de imbarcare. Se recomanda detinerea unui buget care sa acopere urmatoarele cheltuieli:
estimativ : 70- 200 euro pentru imbarcari in porturi europene
estimativ: 500-700 euro pentru imbarcari in porturi non-europene.
Agentia de recrutare Job Cruise NU percepe taxe sau comisioane pentru serviciile de mediere. Serviciile de recrutare, intervievare si asistenta in vederea inceperii raporturilor de munca sunt GRATUITE
Nu intodeauna. In procesul de imbarcare, reprezentantii JOB CRUISE va ofera informatii detaliate despre acces la mijloace de transport, locatia de cazare, persoane si date de contact.