+40 770.451.175 •

Ospatar

Pe vase de croaziera



Cerinte minime

  • Varsta minima 21 ani
  • Experienta minima 5 ani pe un post similar pe vase croaziera
  • Limba Engleza nivel avansat
  • Avantaj cunoasterea unei a doua limbi de circulatie internationala

Detalii contract

Contract :  6 luni
Vacanta  :  2 luni

INFORMATII JOBNivel job : Nespecificat

Salariul : salariu minim garantat,  posibilitate de tips. Veniturile pot varia in functie de marimea statiei de lucru, itinerariul vaselor, sezon, precum si de calitatea serviciului oferit pasagerilor. 

Facilitati : oferite GRATUIT la bord ( cazare, masa, servicii medicale )

Cazarea : loc in cabina de 2 persoane 

Programul de lucru :8-10 ore /zi ( se lucreaza in ture de max 4 ore ) , program liber stabilit de manager, prin rotatie

Cost imbarcare : in functie de data/ portul de imbarcare ( analizele medicale, viza, bilet avion )

Taxe Agentie : NU se percept taxe de recrutare/ imbarcare

DESCRIERE JOB

Asigură servirea mesei clienților în toate spațiile unde se desfășoară Operațiuni de Restaurant, îndeplinind următoarele obligații și responsabilități esențiale.

Învață și folosește terminologia și pronunția corespunzătoare privind mâncărurile și vinurile, pentru a îmbunătăți experiența de servire a mesei a clienților. Se familiarizează cu descrierile din meniu și cu listele de vinuri pentru a discuta în mod corespunzător acești termeni cu clienții.

Solicită lenjerie, tacâmuri, pahare și veselă pentru a aranja mesele. Aranjează mesele în conformitate cu standardele Gold Anchor.

Salută și însoțește clienții la locurile repartizate lor, conform standardelor Gold Anchor. 

Prezintă meniurile de mâncăruri și băuturi clienților, sugerează feluri de mâncare, vinurile corespunzătoare și răspunde la întrebări privind alegerile din meniu și de vinuri,   conform standardelor Gold Anchor. 

Face recomandări pentru a îmbia clienții în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite de conducere pentru a reduce un anumit stoc de inventar.

Transmite comenzile la bucătărie și servește felurile de mâncare de la bucătărie și băuturile din diferite locații. 

Așează garniturile și ornează farfuriile după cum se impune înainte de a le servi. 

Introduce comenzile de feluri de mâncare și băuturi în sistemul de înregistrare.

Întreține postul de lucru atribuit, inclusiv mesele, mesele laterale de bar și scaunele conform regulamentului de curățenie de pe vas și standardelor de sănătate publică.  

Observă clienții pentru a le anticipa nevoile și răspunde oricăror cereri suplimentare și de asemenea stabilește când s-a finalizat servirea mesei și a băuturilor. 

Participă la programele artistice din sala de servire a mesei după cum i se ordonă prin activitățile stabilite și prin adaptările specifice itinerariului, cum ar fi spectacolele tematice din timpul nopților. 

Participă la programul de servire prin rotație, lucrând în Windjammer, ca ospătar pentru Room Service și/sau în alte locații unde se servește mâncare și băutură. 

Participă la ședințe, programe de instruire, cursuri și la alte activități conexe, după cum i se cere. 

Îndeplinește atribuțiile conexe după cum i se cere. Această fișă a postului nu specifică sub nicio formă și nu implică faptul că acestea sunt singurele atribuții pe care un angajat care ocupă această funcție este obligat să le îndeplinească pe vas. Angajații de pe vas pot fi rugați să îndeplinească și alte atribuții desemnate de supervizorul lor sau de conducere.


ESSENTIAL DUTIES AND RESPONSIBILITIES

All duties and responsibilities are to be performed in accordance with Royal Caribbean International’s Gold Anchor Standards, SQM standards, USPH and HACCP guidelines, environmental, and work place safety policies and procedures.  Each shipboard employee may be required to perform all functions in various food and beverage service venues throughout the ship.  

In accordance with Royal Caribbean International’s philosophy of Anchored in Excellence , each employee conducts oneself in a professional and courteous manner at all times.  This consists of physical and verbal interactions guests or fellow shipboard employees and/or in the presence of guest contact and crew areas. 

Learns and uses appropriate food and wine terminology and pronunciation. 

Becomes knowledgeable of menu descriptions and wine lists in order to discuss items appropriately and to enhance the guests' dining experience.

Provides on-the-job leadership and guidance to Assistant Waiters to strengthen their current performance and in preparation for possible advancement to a Waiter position.

Obtains linen, silverware, glassware, and china to set tables.

Arranges settings on tables per Gold Anchor Standards. 

Greets and escorts guests, where applicable to their assigned seats, or to available seating, per Gold Anchor Standards.

Presents both food and beverage menus to guests, suggests dinner courses,  appropriate wines and answers questions regarding menu and wine selections per Gold Anchor Standards.  Makes recommendations to entice guests while meeting management goals to reduce particular inventory stock.

Relays order to galley as required and serves courses from galley and beverages  from various locations.

Provides quality control of all food and beverage presentations. Garnishes and decorates items as required prior to serving.

Enters food and beverage orders in the point-of-sale system. 

Responsible for maintaining cleanliness and integrity of assigned station including  (but not limited to) table pieces, side stands and chairs.

Observes guests to anticipate their needs, responds to any additional requests and determines when the food and beverage service has been completed.

Participates in dining room entertainment as directed by established activities and specific itinerary adaptations such as the theme night parades.

Participates in rotational service delivery schedule working in Windjammer,  Room Service and/or other food and beverage service venues.

Attends meetings, training activities, courses and all other work-related activities as required.

Performs related duties as required.  This position description in no way states or implies that these are the only duties to be performed by the shipboard employee occupying this position.  Shipboard employees will be required to perform any other job-related duties assigned by their supervisor or management.

Hiring Requirements:

Two to three years previous waiter experience, preferably in a 4 or 5 star restaurant 

Ability to apply customer service skills, according to Royal Caribbean International’s Gold Anchor Standards, when interacting with guests and co-workers.

Ability to perform basic math functions with regard to meal count procedures.

Completion of high school or basic education equivalency preferred.

Language Requirements:

Ability to speak English clearly, distinctly and cordially with guests.

Ability to read and write English in order to understand and interpret written  procedures.  This includes the ability to give and receive instructions in written and verbal forms and to effectively present information and respond to questions from guests, supervisors and co-workers.

Physical Requirements:

While performing the duties of this job, the employee is regularly required to stand; walk; use hands to touch, handle, or feel; reach with hands and arms; talk or hear; and taste or smell. Specific vision abilities required by this job include close vision, distance vision, color vision, peripheral vision, depth perception, and ability to adjust focus.

All shipboard employees must be physically able to participate in emergency life saving procedures and drills.  Full use and range of arms and legs as well as full visual, verbal and hearing abilities are required to receive and give instructions in the event of an emergency including the lowering of lifeboats.  Ability to lift and/or move up to 50 pounds

Intrebari frecvente - Ospatar - Vase croaziera - personal ospitalitate

  • Royal Caribbean Cruise Lines: detine in prezent o flota de 23 de nave de croaziera , urmand sa lanseze in urmatoarea periaoda inca 2 vase cu capacitate de peste 4000 pasageri. Royal Caribbean oferă opțiuni de croazieră care fac apel la cea mai largă piață , variind de la clienti standard pana  la segmentul de clienti premium.
  • Celebrity Cruises: compania este orientata doar spre  segmentul de clienti premium , avand in prezent o flota de 10 de nave de croaziera . Vasele Celebrity Cruises sunt clasate in topul vaselor de croaziera de lux din lume. 
  • Azamara Club Cruises: compania este destinata pentru servirea segmentul de clienti lux și premium. Azamara are in flota 2 vase de croaziera.
  • Pullmantur: ofera servicii exclusiv pe piețele din America Latină și Spania și vizează segmentul de clienti standard. Pullmantur are o flota de 4 vase de croaziera.

Durata contractelor variaza intre 6-8 luni, in functie de postul obtinut, cu 2 luni pauza intre contracte. Angajarea are forma unei colaborari pe durata nedeterminata, cu vacante de 6-8 saptamani intre contracte.

Contract pe perioada nedeterminata. Contractele de munca sunt intre 6 si 8 luni, iar vacanta de 8 saptamani.In general,este vorba de doua tipuri de contracte, pentru personal cu salariu fix si pentru personal cu venit obtinut din bacsis. Compania ofera un salariu minim garantat pentru personalul care lucreaza in sistem de tips, insa venitul lunar variaza in functie de marimea statiei, itinerariu, performanta...

NU. Vasele flotelor sunt active 365 zile/an, cu exceptia perioadelor de revizii si reparatii, perioade in care membrii de echipaj sunt activi la bordul vaselor.

Vasele parcurg itinerarii pe marile si oceanele lumii, in zone cu interes turistic ridicat, destinatii exotice, sau destinatii cu insemnatate istorica si culturala.

Vasele flotelor sunt echipate cu tehnologie de navigatie de ultima generatie, avand siguranta maxima de operare.

Un loc de munca pe un vas de croaziera de lux ofera multe oportunitati, iar avantejele sunt considerabile:

  • Este de asteptat sansa unui castig financiar relevant, chiar spectaculos, valoarea castigului depinzand in mare masura de pozitia ocupata, de nivelul profesional, de capacitatea de a furniza servicii specializate.
  • Economisirea veniturilor. Cheltuielile zilnice, cum ar fi masa, cazarea, asiguarari medicale sunt acoperite de angajator. 
  • Conform legislatiei internationale a muncii,persoanele care isi desfasoara activitatea pe mare nu platesc taxe si impozite pentru veniturile obtinute.
  • sansa de a calatorii in jurul lumii fara a plati pentru aceasta. 
  • Ocuparea unui post cu reale perspective de realizare si promovare profesionala
  • Loc de munca dinamic, departe de rutina unui loc de munca pe uscat.
  • Obtinerea de tarife de calatorie reduse pentru membrii de familie care doresc sa petreaca o vacanta de neuitat.
  •  Garantia unui loc de munca stabil, mai ales in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic si social.

Aplicantii trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:

  • Varsta minima 20 de ani
  • Nivel mediu de comunicare in limba Engleza, pentru pozitiile de intrare ( entry level)
  • Nivel avansat de comunicare in limba Engleza, pentru pozitiile ce solicita un grad mai ridicat de responsabilitati
  • Capacitate de comunicare la nivel avansat in alte limbi de circulatie internationala ( Franceza, Germana, Italiana, Spaniola, Chineza, Japoneza), pentru aplicantii interesati de obtinerea unui loc de munca in departamentele de receptie, hosting, youth, ghid turistic, etc.
  • Nivel de calificare corespunzator, experienta anterioara pentru pozitia dorita.
  • Profilul personal orientat catre domeniul hotelier;
  • Motivatie, dorinta de dezvoltare a unei cariere pe termen lung
  • Disponibilitate de relocare pe perioade intre 6 si 8 luni
  • Rezistenta la efort si program prelungit
  • Adaptabilitate
  • Cazier juridic fara antecedente penale,
  • Apt din punct de vedere medical

Pentru preselectie

  • Completarea aplicatiei online pe site-ul agentiei Job Cruise
  • Stabilirea datei de sustinere a interviului de preselectie
  • Pentru aplicantii rezidenti in Bucuresti, sau in localitati anexe, interviurile se desfasoara la sediul agentiei din Bucuresti.
  • Pentru aplicantii din tara sau strainatate, interviurile se sustin prin intermediul  video Skype, ID: office.job.cruise
  • Completarea documentatiei necesare pentru interviul final cu angajatorii

Interviul final cu angajatorul

  • Inregistrare in baza de date a angajatorului
  • Participarea la interviul final de angajare. Interviurile se pot desfasura la sediul agentiei din Bucuresti. Frecvent, interviurile se desfasoara si prin intermediul video Skype.

Imbarcare

  • Confirmarea contractului, obtinerea Scrisorii de imbarcare
  • Obtinerea vizei C1D / alte vize de tranzit necesare in functie de portul de imbarcare
  • Efectuarea analizelor medicale la unul din centrele autorizate de Angajator.
  • Efectuarea examenului psihologic
  • Obtinerea cazierului juridic
  • Completarea documentelor de imbarcare

  • Curriculum Vitae in limba Engleza

Conceperea unui Curriculum Vitae profesional este un element esential in procesul de aplicare. Pentru unii candidati, acesta este o simpla bucata de hartie, pentru altii insa, aceasta bucata de hartie este cel mai eficient instrument de promovare personala, element care poate face diferenta. Un Curriculum Vitae scris intr-o forma profesionista atrage instantaneu atentia agentului de recrutare. Intr-o competitie deschisa cu alti candidati, uneori pentru un numar restrans de joburi, tocmai acest document poate inclina balanta decizionala in favoarea Dvs. Alegerea formei si a continutului acestui document va apartine in totalitate. Recomandarea noastra este sa tineti cont de faptul ca un CV atragator trebuie sa contina informatii exacte, clare, detaliate si complete.

  • Carte de identitate
  • pasaport turistic( nu este obligatoriu pentru etapele de intervievare, insa devine obligatoriu in vederea angajarii, dupa ce candidatul a fost aprobat)
  • Scrisori de recomandare / evaluari profesionale de la locurile anterioare de munca (constituie un avantaj);
  • Copie viza C1D ,alte vize de tranzit inca valabile ( China, Australia, Canada etc )  copie Seaman’s Book si certificate IMO ( pentru detinatori)

In limba Engleza

Este criteriu principal de recrutare,  o comunicare fluenta este o garantie a intelegerii si interpretarii corecte a sarcinilor de post, a regulamentelor interne, a exprimarii intrebarilor dvs, si implicit, a adaptarii rapide in sistem.

Compania angajatoare face eforturi de a angaja cupluri pe acelasi vas de croaziera, insa nu se poate garanta imbarcarea in aceeasi zi pentru ambii parteneri. Nevoile de personal ale companiei primeaza. Se accepta candidati care pot dovedi fie ca sunt casatoriti , fie ca locuiesc la aceeasi adresa. Inregistrarea cuplurilor se face doar la bordul vasului cand ambii parteneri s-au imbarcat, cu toate acestea este foarte important sa ne mentionati inca de la prima discutie ca doriti sa aplicati in cuplu pentru a va putea programa imbarcarea pe acelasi vas.

  • ZAMBET, atitudine pozitiva, flexibila, politete,  
  • Contact vizual permanent cu agentul de recrutare,
  • Exprimarea motivatiilor care stau la baza deciziei de a obtine un loc de munca pe un vas de croaziera in cadrul companiei, prezentarea caracteristicilor personale
  • Folosirea unei terminologii corespunzatoare calificarii;
  • Simplitate, naturalete, spontaneitate

  • Completarea aplicatiei de pe site-ul agentiei Job Cruise;
  • Atasarea unui CV redacatat in limba Engleza, cu mentiuni referitoare la locurile de munca anterioare;
  • Sustinerea unui interviu de preselectie cu reprezentantii Job Cruise. 
  1. Pentru aplicantii rezidenti in Bucuresti, sau in localitati anexe, interviurile se desfasoara la sediul agentiei din Bucuresti.
  2. Pentru aplicantii din tara sau strainatate, interviurile se sustin prin intermediul telefonic ( telefon-0040.722.127.386), sau video Skype, ID: office.job.cruise


In perioada de preselectie, aplicantii au obligatia sa declare:

  • Orice conditie medicala aparte care implica supraveghere medicala.
  • Existent tatuajelor vizibile ( brat, antebrat, gambe, gat, etc)
  • Existenta inscrierilor din cazierul judiciar;

70 de ore/saptamana ( 7 zile / saptamana , 10-12 ore/ zi )

Intr-o zi de lucru exista in mod normal minim 3 pauze.

Timpul de lucru este foarte atent monitorizat la bordul unei nave de croaziera, prin metode de pontaj electronic. Se poate efectua munca suplimentara doar la cererea expresa a managementului, in acest caz intervalul lucrat suplimentar fiind compensat cu timp liber echivalent sau fiind platit.

Cabinele ofera un confort decent pentru doua persoane, sunt echipate cu instalatie de aer conditionat, TV, acces internet( contra cost), baie.

La bordul unei nave de croaziera exista diverse modalitati de recreere si facilitati oferite in mod gratuit echipajului: bar, zona de recreere, internet café, biblioteca, sala de fitness, piscina echipajului (pe unele nave).

Pentru anumiti membri ai echipajului (ofiteri de rang superior, pozitii manageriale si membri ai staff-ului), pot exista si privilegii suplimenatare (acces in anumite zone destinate pasagerilor), intre anumite ore.

 

 

Pot exista zile libere prin rotatie, chiar si de 24 de ore, insa acestea raman la latitudinea managementului, NEEFIND GARANTATE PRIN CONTRACT. In mod normal, o zi libera tipica la bordul unei nave este echivalentul a unei zile de port libere, existand totusi cateva ore de munca.

Biletul de imbarcare se achita de catre angajatii din urmatoarele departamente:
Housekeeping, restaurant, bar, bucatarie, receptie, casino.
 
Biletul de imbarcare pentru angajatii urmatoarelor departamente sunt achitate de catre angajator:
Personal pentru activitati desfasurate cu copii ( Youth Staff),
personal divertisment ( Cruise Staff),
personal activitati sportive ( Sports staff),
personal tehnic departamentul de entertainment ( sound/ light/ stage technician, rigging specialist, digital content specialist, broadcast technician)
 
Biletele de debarcare se achita de angajator la sfarsitul contractului de munca, indiferent de postul/departamentul din care face parte angajatul.

Costurile de imbarcare pot fi diferite, functie de pozitia de aplicare, sau portul de imbarcare. Se recomanda detinerea unui buget care sa acopere urmatoarele cheltuieli:

  • Obtinere pasaport turistic - aproximativ 300 lei
  • Costuri analize medicale /vaccin- aproximativ 1100 lei;
  • Taxe consulare pentru viza C1D/ viza Americana- 160 USD ( taxa se ramburseaza de catre angajator la bordul vasului, pe baza chitantei obtinute de la banca)
  • Cost achizitie bilet avion:

                 estimativ : 70- 200 euro pentru imbarcari in porturi europene 

                 estimativ: 500-700 euro pentru imbarcari in porturi non-europene.

Agentia de recrutare Job Cruise NU percepe taxe sau comisioane pentru serviciile de mediere. Serviciile de recrutare, intervievare si asistenta in vederea inceperii raporturilor de munca sunt GRATUITE

Nu intodeauna. In procesul de imbarcare, reprezentantii JOB CRUISE va ofera informatii detaliate despre acces la mijloace de transport, locatia de cazare, persoane si date de contact.