CERINTE:
a. cunoasterea limbii germane la nivel de baza
spre mediu (B1). Exceptie pentru pozitia de Pasty Chef/Patissier, in lipsa
niveului de limba germana se accepta limba engleza, nivel mediu.
b. Limita de varsta: 18-55 ani
c. Detinerea certificatelor/diplomelor care
atesta calitatea de specialist in domeniul culinar
d. Pentru postul de Asistent Chef (ajutor
bucatar) experienta nu este necesara, dar un minim de 6 luni experienta este
recomandata.
e. Detinerea unei cetatenii din spatiul
Comunitatii Europene
Candidatul ideal in bucatarie:
Bucatari cu
experienta in prepararea meniurilor internationale, stapanirea procedeelor
tehnice de preparare, creativitate gastronomica, respectarea normelor de
igiena, asumarea responsabilitatilor de lucru fara supervizare.
Sezon de vara (Mai- Octombrie);
Sezon de iarna (Noiembrie-Aprilie)
In anumite hoteluri sunt disponibile si locuri de munca permanente.
Contractele de munca
sunt legal inregistrate la autoritatile de munca austriece
Program de lucru: 48-52
ore/saptamana; se lucreaza alternativ 5 zile pe saptamana si 6 zile in
saptamana urmatoare.
Orele suplimentare
sunt disponibile, dar legea muncii din Austria nu incurajaza acest sistem.
Plata a 2 salarii
bonus anual, astfel:
a. un angajat sezonier ce finalizeaza un ciclu de
munca de 6 luni va primi un salariu bonus;
b. un angajat permanent ce finalizeaza un ciclu
de munca anual va primi doua salarii bonus.
Salariul net pentru pozitii de lucru in bucatarie(
dupa deducerea taxelor sociale, asigurari de sanatate si pensie) variaza
functie de nivelul de calificare, de experienta angajatilor, dar si de pozitia
angajatorului in industria ospitalitatii. Plaja salariala este intre 1.600
€-1.800 €, 1.800 €-2.000 € si 2.000-2.400 €.
Pentru pozitii de
management in bucatarie, salariul se negociaza cu ocazia interviurilor finale
cu reprezentantii companiilor angajatoare.