+40 770.451.175 •

Ospatar bar

Pe vase de croaziera


Cerinte minime

Varsta minima 18 ani

Experienta minima 2 ani in Bar , de preferat cu volum mare de vanzari sau experienta pe vase croaziera, pozitie similara

Limba Engleza nivel conversational

 Avantaj cunoasterea unei a doua limbi straine de circulatie internationala

Detalii contract

Contract:  6 luni
Vacanta  :  2 luni intre contracte

INFORMATII JOBNivel job : Mediu

Salariul :  salariu minim garantat , comision din vanzari,  posibilitate de tips

Facilitati : cazare, masa, servicii medicale , oferite GRATUIT la bord 

Cazarea : loc in cabina de 2 persoane 

Programul de lucru : 8-10 ore /zi ( se lucreaza in ture de max 4 ore ) , program liber stabilit de manager, prin rotatie

Taxe Agentie : NU se percept taxe de recrutare/ imbarcare

Cost imbarcare : variaza in functie de data/ portul de imbarcare ( analizele medicale, viza, bilet avion,etc  )

DESCRIERE JOB

Barmanul ospătar sugerează, servește și vinde băuturi oaspeților așezați la mese sau la bar, în saloanele de cocktail și în timpul evenimentelor speciale de pe întreg vasul. Printre responsabilități se numără interacționarea cu clienții sau cu colegii angajați pe vas și/sau prezența în spațiile de contact cu clienții și în spațiile atribuite echipajului, salutarea și stabilirea unui dialog cu clienții, pentru a răspunde la întrebări, pentru a oferi informații și pentru a promova oferte speciale de băuturi și/sau pentru a vinde anumite mărci de băuturi premium. Barmanii ospătari sugerează de asemenea băuturi alternative, dacă cererea de băuturi nu este disponibilă în  inventarul actual. Asigură servicii excelente pentru pasageri și se asigură că, în primul rând, siguranța oaspeților are prioritate când vine vorba de servirea băuturilor. Barmanii ospătari respectă standardele de curățenie USPH și HACCP, ServeSafe, politicile și procedurile de mediu și de siguranță la locul de muncă.

Position Description


Position Title: Bar Server

 

POSITION SUMMARY

 

Suggests, serves and sells beverages to guests seated at tables or standing in bars, cocktail

lounges or for special events throughout the vessel by performing the following essential

duties and responsibilities.

 

ESSENTIAL DUTIES AND RESPONSIBILITIES

 

All duties and responsibilities are to be performed in accordance with Royal Caribbean

International’s Gold Anchor Standards, SQM standards, USPH and HACCP guidelines,

ServeSafe, environmental, and workplace safety policies and procedures. Each shipboard

employee may be required to perform all functions in various food and beverage service

venues throughout the ship.

In accordance with Royal Caribbean International’s philosophy of Anchored in

Excellence , each employee conducts oneself in a professional and courteous manner at all

times. This consists of physical and verbal interactions guests or fellow shipboard

employees and/or in the presence of guest contact and crew areas.

Reports to assigned workstation assignment on time and properly 1. groomed and

dressed according to Royal Caribbean International’s Gold Anchor Standards.

This includes a clean uniform, nametag and any other uniform related item.

2. Confirms venue ambiance (lighting, temperature, music) according to Gold

Anchor Standards.

3. Greets and converses with guests to answer questions, provide information,

promote drink specials and/or up-sell to premium brands. Suggests alternative

drinks if drink request is not available in current inventory.

Is aware of food allergies and is able to recommend alternatives 4, when needed.

5. Takes all beverage orders and relays it to Bartender. Asks for appropriate

identification to determine minimum drinking age.

6. Actively follows ServSafe responsible service of alcoholic beverages.

7. Collects order from Bartender and reviews to ensure drink order is correct and is

served in appropriate glass and adds appropriate garnish. Discusses discrepancies

with Bartender to complete the order. Places glasses on tray, and serves to guests

with cocktail napkins, according to Gold Anchor Standards.

8. Accurately computes bill and presents for payment. Collects charge card for

drinks served and inputs accurate data in the point-of-sale system. Calculates tips,

discounts, percentages and refunds as needed. Presents statement to guest for

signature and collects payment.

9. Takes orders for and serves light meals and hors d'oeuvres.

10. Ensures stations and/or tables are clean, orderly and properly set with matches,

clean ashtrays and beverage menus, etc. Removes empty or dirty glasses and

bottles and returns them to the bar or galley.

11. Works independently and without immediate supervision. Promotes teamwork

and provides on-the-job training to Bar Utility personnel to strengthen their

current performance.

12. May perform Bar Server duties during special events and parties not located in the

bars or lounges. May work in outside weather conditions and is occasionally

exposed to wet and/or humid conditions.

13. Provides assistance for the set up, service and break down for private functions

and weddings.

14. At the beginning and ending of each shift, completes side duties that include

preparing the areas for service and ensuring proper closing procedures.

15. Assists in the restocking of the bar locations and provision areas

16. Attends additional trainings for specialty locations such as Ben & Jerry, Café

Latte-tudes, Boleros and works the area per the schedule.

17. Attends meetings, training activities, courses and all other work-related activities

as required.

18. Successfully passes ServSafe training within first 30 days of contract.

19. Performs related duties as required. This position description in no way states or

implies that these are the only duties to be performed by the shipboard employee

occupying this position. Shipboard employees will be required to perform any

other job-related duties assigned by their supervisor or management.

 

QUALIFICATIONS

 

Minimum hiring, language and physical requirements to perform the job.

 

Hiring Requirements:

 

_ Two to three years previous bar server experience, preferably in a 4 or 5 star

restaurant, lounge, hotel or cruise ship.

_ Ability to work independently to, quickly and accurately, take and serve drink orders.

_ Basic knowledge of liquor, beer, wine brands and quality

_ Experience working with cash registers and/or related computerized systems.

_ Ability to perform basic math functions with regard to calculating tips, discounts and

percentages.

_ Ability to up-sell and promote drinks and specials.

_ Ability to apply customer service skills, according to Royal Caribbean International’s

Gold Anchor Standards, when interacting with guests and coworkers.

_ Ability to provide on-the-job training to Bar Utility personnel.

_ Completion of high school or basic education equivalency preferred.

 

Language Requirements:

 

_ Ability to speak English clearly.

_ Ability to speak additional languages such as Spanish, French or German preferred.

 

Physical Requirements:

 

While performing the duties of this job, the shipboard employee is regularly required to

stand; walk; use hands to touch, handle, or feel; reach with hands and arms; talk or hear;

and taste or smell. Specific vision abilities required by this job include close vision,

distance vision, color vision, peripheral vision, depth perception, and ability to adjust

focus.

All shipboard employees must be physically able to participate in emergency life saving

procedures and drills. Full use and range of arms and legs as well as full visual, verbal

and hearing abilities are required to receive and give instructions in the event of an

emergency including the lowering of lifeboats. Ability to lift and/or move up to 50

Intrebari frecvente - Ospatar bar - Vase croaziera - personal ospitalitate

  • Royal Caribbean Cruise Lines: detine in prezent o flota de 23 de nave de croaziera , urmand sa lanseze in urmatoarea periaoda inca 2 vase cu capacitate de peste 4000 pasageri. Royal Caribbean oferă opțiuni de croazieră care fac apel la cea mai largă piață , variind de la clienti standard pana  la segmentul de clienti premium.
  • Celebrity Cruises: compania este orientata doar spre  segmentul de clienti premium , avand in prezent o flota de 10 de nave de croaziera . Vasele Celebrity Cruises sunt clasate in topul vaselor de croaziera de lux din lume. 
  • Azamara Club Cruises: compania este destinata pentru servirea segmentul de clienti lux și premium. Azamara are in flota 2 vase de croaziera.
  • Pullmantur: ofera servicii exclusiv pe piețele din America Latină și Spania și vizează segmentul de clienti standard. Pullmantur are o flota de 4 vase de croaziera.

Durata contractelor variaza intre 6-8 luni, in functie de postul obtinut, cu 2 luni pauza intre contracte. Angajarea are forma unei colaborari pe durata nedeterminata, cu vacante de 6-8 saptamani intre contracte.

Contract pe perioada nedeterminata. Contractele de munca sunt intre 6 si 8 luni, iar vacanta de 8 saptamani.In general,este vorba de doua tipuri de contracte, pentru personal cu salariu fix si pentru personal cu venit obtinut din bacsis. Compania ofera un salariu minim garantat pentru personalul care lucreaza in sistem de tips, insa venitul lunar variaza in functie de marimea statiei, itinerariu, performanta...

NU. Vasele flotelor sunt active 365 zile/an, cu exceptia perioadelor de revizii si reparatii, perioade in care membrii de echipaj sunt activi la bordul vaselor.

Vasele parcurg itinerarii pe marile si oceanele lumii, in zone cu interes turistic ridicat, destinatii exotice, sau destinatii cu insemnatate istorica si culturala.

Vasele flotelor sunt echipate cu tehnologie de navigatie de ultima generatie, avand siguranta maxima de operare.

Un loc de munca pe un vas de croaziera de lux ofera multe oportunitati, iar avantejele sunt considerabile:

  • Este de asteptat sansa unui castig financiar relevant, chiar spectaculos, valoarea castigului depinzand in mare masura de pozitia ocupata, de nivelul profesional, de capacitatea de a furniza servicii specializate.
  • Economisirea veniturilor. Cheltuielile zilnice, cum ar fi masa, cazarea, asiguarari medicale sunt acoperite de angajator. 
  • Conform legislatiei internationale a muncii,persoanele care isi desfasoara activitatea pe mare nu platesc taxe si impozite pentru veniturile obtinute.
  • sansa de a calatorii in jurul lumii fara a plati pentru aceasta. 
  • Ocuparea unui post cu reale perspective de realizare si promovare profesionala
  • Loc de munca dinamic, departe de rutina unui loc de munca pe uscat.
  • Obtinerea de tarife de calatorie reduse pentru membrii de familie care doresc sa petreaca o vacanta de neuitat.
  •  Garantia unui loc de munca stabil, mai ales in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic si social.

Aplicantii trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:

  • Varsta minima 20 de ani
  • Nivel mediu de comunicare in limba Engleza, pentru pozitiile de intrare ( entry level)
  • Nivel avansat de comunicare in limba Engleza, pentru pozitiile ce solicita un grad mai ridicat de responsabilitati
  • Capacitate de comunicare la nivel avansat in alte limbi de circulatie internationala ( Franceza, Germana, Italiana, Spaniola, Chineza, Japoneza), pentru aplicantii interesati de obtinerea unui loc de munca in departamentele de receptie, hosting, youth, ghid turistic, etc.
  • Nivel de calificare corespunzator, experienta anterioara pentru pozitia dorita.
  • Profilul personal orientat catre domeniul hotelier;
  • Motivatie, dorinta de dezvoltare a unei cariere pe termen lung
  • Disponibilitate de relocare pe perioade intre 6 si 8 luni
  • Rezistenta la efort si program prelungit
  • Adaptabilitate
  • Cazier juridic fara antecedente penale,
  • Apt din punct de vedere medical

Pentru preselectie

  • Completarea aplicatiei online pe site-ul agentiei Job Cruise
  • Stabilirea datei de sustinere a interviului de preselectie
  • Pentru aplicantii rezidenti in Bucuresti, sau in localitati anexe, interviurile se desfasoara la sediul agentiei din Bucuresti.
  • Pentru aplicantii din tara sau strainatate, interviurile se sustin prin intermediul  video Skype, ID: office.job.cruise
  • Completarea documentatiei necesare pentru interviul final cu angajatorii

Interviul final cu angajatorul

  • Inregistrare in baza de date a angajatorului
  • Participarea la interviul final de angajare. Interviurile se pot desfasura la sediul agentiei din Bucuresti. Frecvent, interviurile se desfasoara si prin intermediul video Skype.

Imbarcare

  • Confirmarea contractului, obtinerea Scrisorii de imbarcare
  • Obtinerea vizei C1D / alte vize de tranzit necesare in functie de portul de imbarcare
  • Efectuarea analizelor medicale la unul din centrele autorizate de Angajator.
  • Efectuarea examenului psihologic
  • Obtinerea cazierului juridic
  • Completarea documentelor de imbarcare

  • Curriculum Vitae in limba Engleza

Conceperea unui Curriculum Vitae profesional este un element esential in procesul de aplicare. Pentru unii candidati, acesta este o simpla bucata de hartie, pentru altii insa, aceasta bucata de hartie este cel mai eficient instrument de promovare personala, element care poate face diferenta. Un Curriculum Vitae scris intr-o forma profesionista atrage instantaneu atentia agentului de recrutare. Intr-o competitie deschisa cu alti candidati, uneori pentru un numar restrans de joburi, tocmai acest document poate inclina balanta decizionala in favoarea Dvs. Alegerea formei si a continutului acestui document va apartine in totalitate. Recomandarea noastra este sa tineti cont de faptul ca un CV atragator trebuie sa contina informatii exacte, clare, detaliate si complete.

  • Carte de identitate
  • pasaport turistic( nu este obligatoriu pentru etapele de intervievare, insa devine obligatoriu in vederea angajarii, dupa ce candidatul a fost aprobat)
  • Scrisori de recomandare / evaluari profesionale de la locurile anterioare de munca (constituie un avantaj);
  • Copie viza C1D ,alte vize de tranzit inca valabile ( China, Australia, Canada etc )  copie Seaman’s Book si certificate IMO ( pentru detinatori)

In limba Engleza

Este criteriu principal de recrutare,  o comunicare fluenta este o garantie a intelegerii si interpretarii corecte a sarcinilor de post, a regulamentelor interne, a exprimarii intrebarilor dvs, si implicit, a adaptarii rapide in sistem.

Compania angajatoare face eforturi de a angaja cupluri pe acelasi vas de croaziera, insa nu se poate garanta imbarcarea in aceeasi zi pentru ambii parteneri. Nevoile de personal ale companiei primeaza. Se accepta candidati care pot dovedi fie ca sunt casatoriti , fie ca locuiesc la aceeasi adresa. Inregistrarea cuplurilor se face doar la bordul vasului cand ambii parteneri s-au imbarcat, cu toate acestea este foarte important sa ne mentionati inca de la prima discutie ca doriti sa aplicati in cuplu pentru a va putea programa imbarcarea pe acelasi vas.

  • ZAMBET, atitudine pozitiva, flexibila, politete,  
  • Contact vizual permanent cu agentul de recrutare,
  • Exprimarea motivatiilor care stau la baza deciziei de a obtine un loc de munca pe un vas de croaziera in cadrul companiei, prezentarea caracteristicilor personale
  • Folosirea unei terminologii corespunzatoare calificarii;
  • Simplitate, naturalete, spontaneitate

  • Completarea aplicatiei de pe site-ul agentiei Job Cruise;
  • Atasarea unui CV redacatat in limba Engleza, cu mentiuni referitoare la locurile de munca anterioare;
  • Sustinerea unui interviu de preselectie cu reprezentantii Job Cruise. 
  1. Pentru aplicantii rezidenti in Bucuresti, sau in localitati anexe, interviurile se desfasoara la sediul agentiei din Bucuresti.
  2. Pentru aplicantii din tara sau strainatate, interviurile se sustin prin intermediul telefonic ( telefon-0040.722.127.386), sau video Skype, ID: office.job.cruise


In perioada de preselectie, aplicantii au obligatia sa declare:

  • Orice conditie medicala aparte care implica supraveghere medicala.
  • Existent tatuajelor vizibile ( brat, antebrat, gambe, gat, etc)
  • Existenta inscrierilor din cazierul judiciar;

70 de ore/saptamana ( 7 zile / saptamana , 10-12 ore/ zi )

Intr-o zi de lucru exista in mod normal minim 3 pauze.

Timpul de lucru este foarte atent monitorizat la bordul unei nave de croaziera, prin metode de pontaj electronic. Se poate efectua munca suplimentara doar la cererea expresa a managementului, in acest caz intervalul lucrat suplimentar fiind compensat cu timp liber echivalent sau fiind platit.

Cabinele ofera un confort decent pentru doua persoane, sunt echipate cu instalatie de aer conditionat, TV, acces internet( contra cost), baie.

La bordul unei nave de croaziera exista diverse modalitati de recreere si facilitati oferite in mod gratuit echipajului: bar, zona de recreere, internet café, biblioteca, sala de fitness, piscina echipajului (pe unele nave).

Pentru anumiti membri ai echipajului (ofiteri de rang superior, pozitii manageriale si membri ai staff-ului), pot exista si privilegii suplimenatare (acces in anumite zone destinate pasagerilor), intre anumite ore.

 

 

Pot exista zile libere prin rotatie, chiar si de 24 de ore, insa acestea raman la latitudinea managementului, NEEFIND GARANTATE PRIN CONTRACT. In mod normal, o zi libera tipica la bordul unei nave este echivalentul a unei zile de port libere, existand totusi cateva ore de munca.

Biletul de imbarcare se achita de catre angajatii din urmatoarele departamente:
Housekeeping, restaurant, bar, bucatarie, receptie, casino.
 
Biletul de imbarcare pentru angajatii urmatoarelor departamente sunt achitate de catre angajator:
Personal pentru activitati desfasurate cu copii ( Youth Staff),
personal divertisment ( Cruise Staff),
personal activitati sportive ( Sports staff),
personal tehnic departamentul de entertainment ( sound/ light/ stage technician, rigging specialist, digital content specialist, broadcast technician)
 
Biletele de debarcare se achita de angajator la sfarsitul contractului de munca, indiferent de postul/departamentul din care face parte angajatul.

Costurile de imbarcare pot fi diferite, functie de pozitia de aplicare, sau portul de imbarcare. Se recomanda detinerea unui buget care sa acopere urmatoarele cheltuieli:

  • Obtinere pasaport turistic - aproximativ 300 lei
  • Costuri analize medicale /vaccin- aproximativ 1100 lei;
  • Taxe consulare pentru viza C1D/ viza Americana- 160 USD ( taxa se ramburseaza de catre angajator la bordul vasului, pe baza chitantei obtinute de la banca)
  • Cost achizitie bilet avion:

                 estimativ : 70- 200 euro pentru imbarcari in porturi europene 

                 estimativ: 500-700 euro pentru imbarcari in porturi non-europene.

Agentia de recrutare Job Cruise NU percepe taxe sau comisioane pentru serviciile de mediere. Serviciile de recrutare, intervievare si asistenta in vederea inceperii raporturilor de munca sunt GRATUITE

Nu intodeauna. In procesul de imbarcare, reprezentantii JOB CRUISE va ofera informatii detaliate despre acces la mijloace de transport, locatia de cazare, persoane si date de contact.

Observatii

Most candidates apply for BARSERVER jobs in order to "set a foot" in the cruise line system and then climb up their way through internal promotion in Bar Department

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate oportunitatile!