Vârsta minimă 21 ani
Experienta combinata de minim 1 an in Restaurant si 1 an in Housekeeping sau 6 luni pe vase croaziera pe pozitie similara
Limba Engleză nivel conversațional
Contract : 8 luni
Vacanta : 2 luni între contracte
Facilitati : cazare, masa, servicii medicale , oferite GRATUIT la bord
Cazarea : loc in cabina de 2 persoane
Programul de lucru : 8-10 ore /zi ( se lucreaza in ture de max 4 ore ) , program liber stabilit de manager, prin rotatie
Taxe Agentie : NU se percept taxe de recrutare/ îmbarcare
Cost imbarcare : variaza în funcție de data/ portul de îmbarcare ( analizele medicale, viza, bilet avion,etc )
Asigură servirea alimentelor, inclusiv a micului dejun, în cabinele pasagerilor și/sau în diferite locații, având următoarele atribuții și responsabilități esențiale.
Asigură servirea eficientă și impecabilă a tuturor felurilor de mâncare și a băuturilor pasagerilor în camerele acestora.
Învață și folosește terminologia și pronunția corectă a alimentelor și vinurilor, pentru a oferi clienților o experienta deosebită. Se familiarizează cu descrierile din meniu, cu ingredientele și cu listele de vinuri pentru a putea discuta în mod adecvat despre aceste elemente cu clienții.
Salută oaspeții în mod corespunzător atunci când livrează comenzile de room service. Observă clienții pentru a le anticipa nevoile și satisface orice alte cerințe.
Transmite comenzile la bucătărie după cum este cazul și servește felurile de mâncare de la bucătărie și băuturile din diferite locații. Recuperează toate tăvile de servire din camere și de pe holuri după ce pasagerii termină de servit.
Aduce tăvile în camera de provizii și curăță farfuriile și tăvile de resturile de mâncare și de șervete și le pune în mașina de spălat vase și respectiv în pubele. Păstrează curățenia în spațiile de lucru și supraveghează spălarea și dezinfectarea echipamentelor, a vaselor, a paharelor și a tacâmurilor etc., utilizează cu grijă toate accesoriile din bucătărie pentru a evita deteriorarea lor din neglijență sau neatenție.
Pantry Attendant
Reports To: Assistant
Chief Housekeeper
Position Summary
Provides food service including breakfast to guests in their staterooms and/or various venues by performing the following essential duties and responsibilities.
Essential Duties
& Responsibilities
To support Celebrity Cruises’ mission of sustaining “the world’s ultimate premium cruise line with a taste of luxury,” all duties and responsibilities are to be performed in accordance with Celebrity Cruises’ Pillars of Safety, Service and Style, ISM/ISO standards, USPH guidelines, and environmental regulations.
Each shipboard employee may be required to perform all functions in various service venues and throughout the ship.
1. In accordance with Celebrity Cruises’ Pillars of Safety, Service and Style, as well as through Celebrity Connections, each employee conducts oneself in a professional and courteous manner at all times. This consists of physical and verbal interactions with guests or fellow shipboard employees and/or in the presence of guest contact and Celebrity Family Member (CFM) areas.
2. Ensures efficient and seamless service delivery of all meals and beverages to guests in their staterooms.
3. Learns and uses appropriate food and wine terminology and pronunciation, to enhance the guest’s dining experience. Becomes familiar with menu descriptions, ingredients and wine lists in order to discuss items appropriately with guests.
4. Obtains linen, silverware, glassware, and china to set stateroom service trays. Assembles promotional materials for service trays and staterooms.
5. Greets guests appropriately when delivering room service order. Follows all established security and guest privacy procedures when delivering to staterooms. Observes guests to anticipate their needs and responds to any additional requests.
6. Relays order to galley as required and serves courses from galley and beverages from various locations.
7. Retrieves all service trays from the staterooms and corridors at the completion of the meals. Returns trays to the pantry and clears food and linen from dishes and trays and places items in dishwasher and bins. Maintains the cleanliness of work areas and follows proper washing and sanitation of, equipment, dishes, glasses and silverware, etc. Utilizes proper USPH sanitation procedures at all times and practices careful handling of all Galley equipment so as to avoid damage through neglect or carelessness.
8. Is aware of, and/or acquires the necessary knowledge to comply with the ship’s standard operation, in order to assist guests and CFMs with inquiries.
9. Attends meetings, training
activities, courses and all other work-related activities as required.
10. Performs related duties as required. This position description in no way states or implies that these are the only duties to be performed by the shipboard employee occupying this position. Shipboard employees will be required to perform any other job-related duties assigned by their supervisor or
management.
Qualifications
Minimum hiring,
language and physical requirements to perform the job.
Hiring Requirements:
One to two years previous experience with food and/or beverage service and kitchen maintenance, preferably in an upscale hotel, resort or cruise line (shipboard experience preferred).
Knowledge of public
health standards.
Ability to apply
customer service skills, according to Pillars of Safety, Service and Style,
when
interacting with guests and coworkers.
Ability to perform
basic math functions with regard to meal count procedures.
Completion of high
school or basic education equivalency preferred.
Language
Requirements:
Ability to speak
English clearly, distinctly and cordially with guests.
Ability to read and write English in order to understand and interpret written procedures. This includes the ability to give and receive instructions in written and verbal forms and to effectively present information and respond to questions from guests, supervisors and co-workers.
Ability to speak
additional languages such as Spanish, French or German preferred.
Physical
Requirements:
While performing the duties of this job, the employee is regularly required to stand; walk; use hands to touch, handle, or feel; reach with hands and arms; talk or hear; and taste or smell. The employee must occasionally lift and/or move up to 50 pounds. Specific vision abilities required by this job include close vision, distance vision, color vision, peripheral vision, depth perception, and ability to adjust focus.
All shipboard employees must be physically able to participate in emergency life saving procedures and drills. Full use and range of arms and legs as well as full visual, verbal and hearing abilities arerequired to receive and give instructions in the event of an emergency including the lowering of lifeboats. Ability to lift and/or move up to 50 pounds.
Durata contractelor variaza intre 6-8 luni, in functie de postul
obtinut, cu 2 luni pauza intre contracte. Angajarea are forma unei colaborari
pe durata nedeterminata, cu vacante de 6-8 saptamani intre contracte.
Contract pe perioada nedeterminata. Contractele de munca sunt intre 6 si 8 luni, iar vacanta de 8 saptamani.In general,este vorba de doua tipuri de contracte, pentru personal cu salariu fix si pentru personal cu venit obtinut din bacsis. Compania ofera un salariu minim garantat pentru personalul care lucreaza in sistem de tips, insa venitul lunar variaza in functie de marimea statiei, itinerariu, performanta...
NU. Vasele flotelor sunt active 365 zile/an, cu exceptia perioadelor de revizii si reparatii, perioade in care membrii de echipaj sunt activi la bordul vaselor.
Vasele parcurg itinerarii pe marile si oceanele lumii, in zone cu interes turistic ridicat, destinatii exotice, sau destinatii cu insemnatate istorica si culturala.
Vasele flotelor sunt echipate cu tehnologie de navigatie de ultima generatie, avand siguranta maxima de operare.
Un loc de munca pe un vas de croaziera de lux ofera multe oportunitati, iar avantejele sunt considerabile:
Aplicantii trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:
Pentru preselectie
Interviul final cu angajatorul
Imbarcare
Conceperea unui Curriculum Vitae profesional este un element esential in procesul de aplicare. Pentru unii candidati, acesta este o simpla bucata de hartie, pentru altii insa, aceasta bucata de hartie este cel mai eficient instrument de promovare personala, element care poate face diferenta. Un Curriculum Vitae scris intr-o forma profesionista atrage instantaneu atentia agentului de recrutare. Intr-o competitie deschisa cu alti candidati, uneori pentru un numar restrans de joburi, tocmai acest document poate inclina balanta decizionala in favoarea Dvs. Alegerea formei si a continutului acestui document va apartine in totalitate. Recomandarea noastra este sa tineti cont de faptul ca un CV atragator trebuie sa contina informatii exacte, clare, detaliate si complete.
In limba Engleza
Este criteriu principal de recrutare, o comunicare fluenta este o garantie a intelegerii si interpretarii corecte a sarcinilor de post, a regulamentelor interne, a exprimarii intrebarilor dvs, si implicit, a adaptarii rapide in sistem.
Compania angajatoare face eforturi de a angaja cupluri pe acelasi vas de croaziera, insa nu se poate garanta imbarcarea in aceeasi zi pentru ambii parteneri. Nevoile de personal ale companiei primeaza. Se accepta candidati care pot dovedi fie ca sunt casatoriti , fie ca locuiesc la aceeasi adresa. Inregistrarea cuplurilor se face doar la bordul vasului cand ambii parteneri s-au imbarcat, cu toate acestea este foarte important sa ne mentionati inca de la prima discutie ca doriti sa aplicati in cuplu pentru a va putea programa imbarcarea pe acelasi vas.
In perioada de preselectie, aplicantii au obligatia sa declare:
70 de ore/saptamana ( 7 zile / saptamana , 10-12 ore/ zi )
Intr-o zi de lucru exista in mod normal minim 3 pauze.
Timpul
de lucru este foarte atent monitorizat la bordul unei nave de croaziera, prin
metode de pontaj electronic. Se poate efectua munca suplimentara doar la
cererea expresa a managementului, in acest caz intervalul lucrat suplimentar
fiind compensat cu timp liber echivalent sau fiind platit.
Cabinele ofera un confort decent pentru doua persoane, sunt echipate cu instalatie de aer conditionat, TV, acces internet( contra cost), baie.
La bordul unei nave de
croaziera exista diverse modalitati de recreere si facilitati oferite in mod
gratuit echipajului: bar, zona de recreere, internet café, biblioteca, sala de
fitness, piscina echipajului (pe unele nave).
Pentru anumiti membri ai
echipajului (ofiteri de rang superior, pozitii manageriale si membri ai
staff-ului), pot exista si privilegii suplimenatare (acces in anumite zone
destinate pasagerilor), intre anumite ore.
Pot
exista zile libere prin rotatie, chiar si de 24 de ore, insa acestea raman la
latitudinea managementului, NEEFIND GARANTATE PRIN CONTRACT. In mod normal, o
zi libera tipica la bordul unei nave este echivalentul a unei zile de port
libere, existand totusi cateva ore de munca.
Costurile de imbarcare pot fi diferite, functie de pozitia de aplicare, sau portul de imbarcare. Se recomanda detinerea unui buget care sa acopere urmatoarele cheltuieli:
estimativ : 70- 200 euro pentru imbarcari in porturi europene
estimativ: 500-700 euro pentru imbarcari in porturi non-europene.
Agentia de recrutare Job Cruise NU percepe taxe sau comisioane pentru serviciile de mediere. Serviciile de recrutare, intervievare si asistenta in vederea inceperii raporturilor de munca sunt GRATUITE
Nu intodeauna. In procesul de imbarcare, reprezentantii JOB CRUISE va ofera informatii detaliate despre acces la mijloace de transport, locatia de cazare, persoane si date de contact.